No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie : pomi fructiferi



Livada fermecata: 300 de soiuri in 57 pomi…

Béla colectioneaza fructe: in cei 57 pomi pe care ii are, cresc mai mult de 300 soiuri de mere, pere, piersici, prune, ringlote. O astfel de livada nici chiar pe Infogradina.ro nu s-a mai vazut, asa ca i-am luat un interviu. Cititi in continuare ce sfaturi ne da privind altoirea, tunderea, curatarea si vaccinarea pomilor. Detalii »

Livada fermecata: 300 de soiuri in 57 pomi…

De ce sunt sensibili caisii la inghet?

Printre cauzele sensibilitatii caisilor la inghet se numara provenienta lor sudica, perioada timpurie in care se pregatesc pentru inmugurire si inflorire, alternanta de rodire si atacul de guta. Detalii »

De ce sunt sensibili caisii la inghet?

Cele mai importante ustensile pentru ingrijirea copacilor

Va prezentam uneltele necesare unui bun gradinarit, precum si manuirea lor, astfel incat sa ramana intr-o stare buna. Sa vedem care sunt acestea! Detalii »

Cele mai importante ustensile pentru ingrijirea copacilor

Ingrijirea de primavara a pomilor fructiferi altoiti

Primăvara ne cheamă în grădină pentru a vedea rezultatele altoirii din toamna precedentă. Deşi toamna aţi încheiat pregătirile de iarnă prin tratarea fitosanitară a pomilor, acum, primăvara începem tot cu acest proces, pentru a apăra cât mai bine altoirile de eventualii dăunători, care nu vor întârzia să apară. În cazul pomilor altoiţi, primul an este cel mai critic. Detalii »

Ingrijirea de primavara a pomilor fructiferi altoiti

Dăunătorii părului

Perele fac parte, de peste 3000 de ani, din categoria fructelor favorite ale omenirii. Anual se consumă circa 15-18 kg de pere per persoană. Îngrijirea perilor este destul de simplă, dar trebuie ştiut că există diverse insecte şi boli care pot afecta aceşti pomi fructiferi. Pentru a preveni dăunătorii, sunt câteva măsuri de care trebuie să ţii cont. Detalii »

Dăunătorii părului

Cum se trateaza ciuperca pomilor fructiferi?

Pe trunchiul si crengile puietilor dar si pe copacii mai batrani, adesea se poate observa ca, pe locul altoirii, inca nevindecat sau pe scoarta de copac crapata, se dezvolta ciuperci. Cat de toxice sunt ciupercile pomilor fructiferi si, mai ales, ce putem face impotriva lor? Detalii »

Cum se trateaza ciuperca pomilor fructiferi?

Pregătirea lămâiului pentru iarnă în 4 paşi simpli!

Sfârşitul de toamnă este destul de stresant, dat fiind că ne gândim unde să găsim locul cel mai potrivit pentru plante şi cum să trecem mai uşor peste zilele friguroase de iarnă. Vestea bună este că putem să rezolvăm destul de simplu „iernarea” lămâiului nostru în casă. Trebuie doar să ţinem seama de câteva sfaturi legate de nevoile acestuia. Să vedem cum ce trebuie făcut! Detalii »

Pregătirea lămâiului pentru iarnă în 4 paşi simpli!

Protejează copacii de animalele sălbatice!

Probabil aţi dorit, la sfârşit de iarnă, să curăţaţi copacii tineri, însă aţi descoperit că cineva v-a luat-o înainte. Faptaşii sunt nimeni alţii decât iepurii de câmp. Aceste rozătoare nu doar rod trunchiul copacilor cu scoarţa subţire, ci se ating şi de crengile mai mici. Iepurii sălbatici nu sunt singurii care pot produce daune în livadă, ci şi căprioarele sau cerbii, aceştia din urmă frecându-se de trunchiul copacilor, cauzând astfel distrugerea lor. Detalii »

Protejează copacii de animalele sălbatice!

Calendarul Lucrarilor Horticole - Luna Iulie

Ai pierdut şirul la toate lucrările pe care le ai de făcut? Iată o lista cu lucrările horticole care trebuie facute în luna iulie pentru: gradină, vie, pomii şi florile tale, aşa încât să te bucuri de o recoltă bogată. Detalii »

Calendarul Lucrarilor Horticole - Luna Iulie

Piersicul

Deşi relativ recentă, cultura piersicului a luat amploare mare în ţara noastră, datorită calităţii deosebite a fructelor, compoziţiei chimice foarte complexe şi producţiilor mari care se pot obţine fără eforturi deosebite. Piersicul este o specie puţin adaptată la condiţiile climatice, suferă iarna de pe urma gerului, dar poate asigura producţii constante şi mari vreme de 10-15 ani. Este foarte precoce, intră pe rod din anul 2-3 de la plantare, are o fertilitate mare, diferenţiază foarte bine. Detalii »

Piersicul